Matematik

HASTER

25. december 2008 af lisabella (Slettet)

HJÆLP TIL OPGAVEN

Vedhæftet fil: Opgave 7.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. december 2008 af Biholomorf (Slettet)

#0 brug Pythagoras... altså x2=b2+(c-a)2= .... gang selv den sidste parentes ud :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. december 2008 af mathon

...sæt bogstaver på vinkelspidserne,
så du har hold på geometrien:

begynd fx. med A i nederste venstre hjørne
og i positiv omløbsretning
B, C og D.

linjen gennem D parallel med AB skærer BC i E.

Vinkel CDE betegnes V.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. december 2008 af mathon

...du har da:

af den retvinklede Δ ABC og af Δ ACD,
som begge indeholder siden |AC|

ved brug af Pythagoras og cos-relationen

b2 + c2 = |AC|2 = a2 + x2 - 2ax*cos(90°+V)

hvoraf

b2 + c2 = a2 + x2 + 2ax*sin(V)
og af den retvinklede Δ CDE

sin(V) = (c-a)/x    som indsat i b2 + c2 = a2 + x2 + 2ax*sin(V)
giver
b2 + c2 = a2 + x2 + 2ax*((c-a)/x)
hvoraf

b2 + c2 = a2 + x2 + 2a(c-a)
b2 + c2 = a2 + x2 + 2ac - 2a2
b2 + c2 = -a2 + x2 + 2ac
og endelig

                                                    x2 = a2 + b2 + c2 - 2ac


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. december 2008 af Biholomorf (Slettet)

#3 hvorfor bruger du ikke at ΔCDE er retvinklet med kateter |DE|=b og |EC|=|BC|-|BE|=c-|AD|=c-a og hypotenuse x? På denne Δ kan Pythagoras jo direkte bruges: x2=b2+(c-a)2=a2+b2+c2-2ac


Svar #5
28. december 2008 af lisabella (Slettet)

det er forvirre mere end det hjælper


Skriv et svar til: HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.