Studievejledning

Filosofi, psykologi eller samfundsfag?

30. december 2008 af KevinK (Slettet)

Hej alle.

Jeg skal på gym næste år og har lidt problemer med studieretnings sammensætningen :D

Jeg ville gerne lige høre, hvad der ligger i disse tre fag.

Vi snakker b-niveau.

Og så ville jeg høre, hvad forskellen er de forskellige studieretninger, hvis sammensætningen er af samme fag og niveau.

Ligger der noget specielt betydningsfuldt i selve studieretningen?

- Kevin


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. december 2008 af TheRose (Slettet)

 Altså jeg går i 2g nu, og har samfundsfag på B og filosofi på C

Jeg går ud fra at du mener indholdet i fagene. Samfundsfag på B er rigtig spændende især hvis du interessere dig bare for en enkel gren af fag dvs. sociologi, økonomi, politik osv. for områderne hænger let sammen. Men det går selvfølgelig også an på hvad du interesserer dig for. 

Jeg ved ikke rigtig om du vil høre om Filosofi på C, for det er trods alt ikke B

Og så forstår jeg ikke helt hvad du mener med studieretningerne? Hvad mener du?


Svar #2
30. december 2008 af KevinK (Slettet)

Det første fangede du helt rigtigt :D

Og jo jeg meget gerne høre hvad der ligger i filosofi på C-niveau og om det er interessant.

I forhold til det med studieretningerne. Jeg har været inde på det nærmeste gymnasiums hjemmeside, hvor man kan sammensætte sin egen studieretning. Det har jeg så været inde og prøve. Den ene har grundlag på Samfundsfag-Engelsk (samfundsvidenskabelig), hvor den anden har grundlag på tysk fortsætter (sproglig). Men det er lykkedes mig at lave 2 sammensætninger som fag -og niveaumæssigt er ens. I dette tilfælde har grundlaget for sammensætningen så nogen betydning?

(hah, det er lidt forvirrende :P )


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. december 2008 af allan_sim

#2.

Ja, studieretningsfagene har særlig betydning. Der er mere samarbejde mellem disse i AT-forløbene, og det er i studieretningsfagene, at man kan skrive SRP i 3.g.


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. december 2008 af TheRose (Slettet)

 #2 Altså filosofi på C er rigtig interessant. I starten tænkte jeg: "shitt, det her kommer ikke til at gå godt". Da tiden gik fandt jeg ud af at det er det fedeste fag. Man tror man ved så meget, indtil ens filosofi-lærer vender det hele på jorden, og så finder man ud af at man er fuldstændig på bar jord. Lad mig give et eksempel. 

Vi snakkede på et tidspunkt om erkendelsesteori. Han spurgte mig, hvordan jeg erkendte, og jeg fortalte ham så at jeg fx kunne røre ved et bord og føle det. Så kiggede han underligt på mig og sagde, hvordan kan du være sikker på at det du rør' er et bord, og hvordan kan du overhovedet være sikker på at du rør noget, hvad hvis det bare er elektriske impulser i din hjerne. Og det gik så op for mig, at vi faktisk ikke har sikker viden. 

Det var bare lige et eksempel, og så er det ellers tonsvis af andre ting, som du lærer hvor du bare tænker wow. Men det gode ved filosofi er, at du kan bruge det til ALLE fag. Desuden lærer du at argumentere rigtig godt, anbefaler faget. Jeg tror kun at det bliver bedre hvis man har det på B-niveau.

Med hensyn til studieretning. Der er selvfølgelig forskel på hvilken studieretning du tager. Tager du den samfundsvidenskabelig, så vil du gennem alle dine gymnasieår, få lagt et samfundsvidenskabelig perspektiv på alt det du laver. Her mener jeg AT, SRO, SRP osv. Men generelt mærker man mere til samfundsfag på en samfundsvidenskabelig retning end på en sproglig fx.

Håber det var til hjælp, du skriver bare hvis der er andet. 


Svar #5
30. december 2008 af KevinK (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :D


Svar #6
31. december 2008 af KevinK (Slettet)

Er der nogle herinde der har haft psykologi på b-niveau? (Jeg har mange gange overvejet at blive psykolog, og det kunne være fedt at høre, hvad i synes om faget :D )


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. januar 2009 af klotte (Slettet)

Hej KevinK

skriv til mig hvis du vil vide noget om psykologistudiet.


Skriv et svar til: Filosofi, psykologi eller samfundsfag?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.