Matematik

Lineær vækst

01. januar 2009 af Nille01 (Slettet)

Hej folkens :) '

Jeg har en opgave som jeg har lidt svært ved ..

En funktion er givet ved f(x)=- 4x+ 6

-Bestem grafens skæringspunkter med hver af akserne.

- Grafen for en lineær funktion g(x) går igennem punktet P(-2,4) og er parallel med grafen for f(x). Bestem en forskrift for g(x)

-Bestem skæringspunktet mellem grafen for g(x) og x-aksen.

Håber i kan hjælpe mig :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2009 af freak_haha (Slettet)

1. skæring med 1 aksen er -4x=6, løs ligning med hensyn til x, dvs nulpunkt

og skæring med y aksen, dvs 2 aksen er 6


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. januar 2009 af mathon

f(x) = y på akseskæringsform

                                                   (x/1,5) + (y/6) = 1

skæring med x-aksen ⇔ y = 0
x/1,5 = 1 ⇔ x = 1,5
                                                    Sx((3/2);0)

skæring med y-aksen ⇔ x =0
y/6 = 1 ⇔ y = 6
                                                        Sy(0;6)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2009 af janett90 (Slettet)

Det er forkert freak_haha.

Skæring med 1. aksen: -4x+6=0 ⇔ 4x = 6 (ikke -4x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. januar 2009 af janett90 (Slettet)

2. opgave:

f(x) = ax + b

g(x) = -4x + b
b = g(x) + 4x
Indsæt punktet (-2,4) for at finde b
b = 4 + 4 • -2 = -4

g(x) = -4x - 4

3. opgave:

-4x - 4 = 0
-4 = 4x
x = -1

Da f(x) = 0 når grafen skærer x-aksen må skæringspunkt være (-1,0)


Skriv et svar til: Lineær vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.