Matematik

Poker Sandsynlighedsregning

04. januar 2009 af NejTilSvampe

 Hejsa min første tråd \o/

Jeg prøver at regne ud hvad chancen er for at få en straight efter floppet (Texas Hold'em regler) på en "runner runner" dvs. jeg skal bruge 2 kort for at få min straight.

hånden kunne f.eks. se således ud: 

Flop:  [10] [9] [3]

Hånd: [J] [2]

så de kort jeg skal bruge for at få en straight skal jeg have på turnet og riveren. altså [Q], [K] eller [Q], [8] eller [8], [7]. 

Jeg har ikke haft om sandsynlighedsregning i skolen og er derfor ikke helt sikker på om jeg gør det rigtigt.

Men jeg vil sige  4*[Q] + 4*[K] + 4*[8] + 4*[7] gir i alt 16 kort.  og der er 47 resterende ukendte kort så:

(16/47 * 4/46)*2 + (16/47 * 8/46)*2 ≈17,76%

Please sig til hvis det passer eller ej, eller hvis der er en nemmere metode til at regne det ud på. 

Har lagt mærke til at folk bruger noget med "binomialer" i forbindelse med sandsynlighedsregning, hvad er det? Hvis det er relevant i den her sammenhæng vil jeg meget gerne have nogle links der forklarer det begreb.

på forhånd tak.


Brugbart svar (3)

Svar #1
04. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Pokerspil på nettet er en rigtig dårlig ide, det skaber ludomaner og meget ulykkelige situationer, det synes jeg du skal holde dig fra. Og her  skriver du noget sort snak: "straight skal jeg have på turnet og riveren" Kan du ikke prøve at tale enten dansk eller engelsk hele vejen igennem?


Brugbart svar (3)

Svar #2
04. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg vil gerne tilføje, at jeg sagtens kan regne sandsynlighederne ud, men det ville jeg aldrig drømme om at gøre. Du skal tænke på, at du, hvis du ved bedre end din modspiller, blot narrer ham eller hende. Jeg håber virkelig ikke, at andre herinde medvirkler til dette her. Man kan godt vinde i poker, men man skal huske på, at man gør taberne ulykkelige. De, der vinder, stjæler fra de der ikke vinder.. Så få dig et liv i stedet for.


Svar #3
04. januar 2009 af NejTilSvampe

 Erik Morsinger jeg er sådan set bare interreseret i matematik delen i det, jeg er komplet ligeglad med dit synspunkt på selve spillet. Er ked af det men håber du selv kan se hvor ubruglig dine to posts er. vær' venlig at svare eller lad være.


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Du kan trække 2 kort ud af 47 kort på K(47, 2) = 1081 måder.

Du kan få 8 og Dame på 4·4 = 16 måder.

Fortsæt selv.


Svar #5
04. januar 2009 af NejTilSvampe

 undskyld det der K(47,2) er det ikke det i kalder for binomialer ? for som jeg skrev før har jeg ingen ide om hvordan det virker. Smid et link eller forklar det der venligst..


Svar #6
04. januar 2009 af NejTilSvampe

 anyway det med 1081 måder var nok til at regne det ud, jeg får det til 4,4%  men jeg er stadig interreseret i lære om det der K(47,2) !


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. januar 2009 af ibibib (Slettet)

47·46/(2·1) = 1081

På samme måde er

K(52,5) = 52·51·50·49·48/(5·4·3·2·1) =2 598 960.

På TI hedder det nCr


Svar #8
04. januar 2009 af NejTilSvampe

 okay det var mere simpelt end jeg havde regnet med. jeg takker ^^


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. januar 2009 af Madsst (Slettet)

sandsynligheden for at ramme en straight på en runner - runner afhænger af floppet. Lad os sige floppet er 8 9 2 og du holder 10 K, så kan du ramme en J på turn og ramme 7 eller Q.

er floppet derimod 8 J 2 og du holder 10 K. Så skal du bruge 9 og Q for at ramme.


Svar #10
05. januar 2009 af NejTilSvampe

 ikke nødvendigvis. hvis jeg har 8, J, 10, K  skal jeg bruge 9 og Q eller 7 hvis jeg har 8, 9, 10, K  kan jeg få straight med 6 og 7 eller 7 og J eller J og Q.

Men jeg ed ikke hvorfor du skriver det der Madsst for jeg havde allerede skrevet hvilke kort der skull bruges i #0 :P


Skriv et svar til: Poker Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.