Matematik

Sinus

09. januar 2009 af nej12 (Slettet)

HEj er det nogle som lige vil hjælpe mig med hvordan man løse dette

En funktion f er givet ved           

             f(x)=2x+sin(x)

a) BEstem en løsning til ligningen f(x)=1


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2009 af mathon

g(x) = sin(x)
h(x) = -2x + 1

løs grafisk

g(x) = h(x)

.......................

kontrol:
solve(2x+sin(x)=1,x)


Svar #2
09. januar 2009 af nej12 (Slettet)

tusind tak men tænkte på hvordan du kommer frem til h(x)=-2x+1


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

x = pi/(√87,9) Den kan også løses ved at bruge, at sin(x) = x-x3/3! med to betydende ciffre


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Han definerer:

g(x) = sin(x)

h(x) = 2x

f(x) = g(x)+h(x)

f(x) = 1 = g(x) + h(x) <=> -g(x) +1 = h(x)

Definer nu funktion: j(x) = -g(x) + 1 = -2x +1

Løs grafisk: j(x) = h(x)


Skriv et svar til: Sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.