Matematik

Hjælp til forskrift, og ligning.

10. januar 2009 af kim19 (Slettet)

bestem forskriften for den lineære funktion f hvis graf går gennem punkterne (2,10) og (-3,0) og løs ligningen f(x)=3

Hvordan bestemmes denne forskrift. Håber en kan hjælpe mig. tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2009 af dnadan (Slettet)

f(x)=ax+b

a bestemmes ved:

a= (y2-y1)/(x2-x1) (hvor (x1,y1) og (x2,y2) er dine to punkter)

og b:

b=f(x0)-a*x0 (hvor (x0;f(x0) er ét af dine to punkter)


Svar #2
10. januar 2009 af kim19 (Slettet)

jeg har fået det til

f(x) = 2x+6

er dette rigtig?

og så sætter jeg bare 3 ind på x så har jeg vel løst ligningen f(x) = 3 ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2009 af Isomorphician

#2

Du skal løse 3 = 2x + 6 i stedet for.

Hvis du sætter 3 ind på x's plads, så finder du f(3) i stedet for.


Skriv et svar til: Hjælp til forskrift, og ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.