Matematik

hjælp

10. januar 2009 af ayahj (Slettet)

på tegningen er angivet målene på grund 30m 40m og det er en rettangel. men bagefter kommer der en cirkel og dens mål er 14m hvordan skal jeg regne det ud

Bergen grundens areal?

skal jeg så ikke gange 30*40= 1200 hvad med den anden del hvad skal jeg med den?

har også et andet spørgsmål!

Anne,bo og carsten skal dele 440kr sådan at bo får havlt så megetsom anne og carsten får 100 kr, mindre end anne og bo tilsammen

hvor mange penge får de hver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2009 af c_aastrup

Til dit første spørgsmål: Jeg forstår ikke hvad du mener, kan du måske uploade tegningen?

Til dit andet spørgsmål:

Annes penge: a

Bos penge: b

Carstens penge: c

Tricket er at få information ud af teksten:

Anne, Bo og Carsten skal dele 440kr  giver a + b + c =440         

Bo får havlt så meget som Anne giver b = ½ a         

Carsten får 100 kr mindre end Anne og Bo tilsammen giver c = a + b - 100

Sættes de to sidste ligninger ind i den første fås

Og videre

            


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det første spørgsmål: Arealet af rektanglet (grunden) = 30m*40m=1200m2. Arealet af cirklen = π*r2=49*m2*π, hvis du har en diameter på 14m.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.