Matematik

Væksthastighed?

10. januar 2009 af Alloo (Slettet)

Der står i opgaven at man ved væksthastighed for en funktion f(x) taler om f '(x)

Jeg skal så finde væksthastigheden for x=5 til funktionen f(x)=3·(1/3)x

Så har jeg vel at:

f(x)=3·(1/3)x ⇔ f '(x)=(3/3)x·ln(3/3)⇒f '(x)=(3/3)5·ln(3/3)=0

Eller?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2009 af ibibib (Slettet)

f '(x) = 3·ln(1/3)·(1/3)x


Svar #2
10. januar 2009 af Alloo (Slettet)

hmm ok

Ved du hvorfor min lommerregner skriver -3·ln(3)·3-x når jeg differ på den?? :-S


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Logaritmeregneregel

ln(1/3) = -ln(3)


Svar #4
10. januar 2009 af Alloo (Slettet)

Jeg får altså f '(5)=3·ln(1/3)·(1/3)5=-0,136, er dette korrekt?
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Næsten, der mangler et nul


Svar #6
10. januar 2009 af Alloo (Slettet)

Ok, mange tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Væksthastighed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.