Matematik

mat.-opgave - parabler!

10. januar 2009 af malene17 (Slettet)

Hej.

Håber jeg kan få lidt hjælp til denne opgave, den er egentlig simpel, jeg kan bare slet ikke huske hvordan man gør..?

En parabel er givet ved  f(x)=x^2-4a+a , hvor a er en konstant.

Jeg skal bestemme for hvilke værdier af a, at ligningen f(x)=0 har to løsninger?, én løsning? og ingen løsninger...

Har bare lige brug for hjælp til metoden, for kan slet ikke huske det..?

Mvh Malene !


Svar #1
10. januar 2009 af malene17 (Slettet)

ups!!!!   ligningen lyder : f(x) = x^2-4x+a    og ikke -4a som jeg skrev før


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Kik på fortegnet til diskriminanten d.


Svar #3
10. januar 2009 af malene17 (Slettet)

Hvad mener du helt præcis?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Jeg mener helt præcist det som jeg skrev. Fortegnet for d fortæller dig hvor mange løsninger andengradsligningen har.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/148793


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2009 af Cickey (Slettet)

altså d regner du ud ved at sige: d=b^2-4ac


Skriv et svar til: mat.-opgave - parabler!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.