Matematik

haster

10. januar 2009 af ayahj (Slettet)

kan ikke regne denne reducer ud:

7(3a+b)-5(4a+2b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2009 af Isomorphician

Gang ind parenteserne først.


Svar #2
10. januar 2009 af ayahj (Slettet)

giver det 7b-3a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2009 af Isomorphician

7(3a + b) 

Faktoren uden for parentesen ganges på begge led i parentesen:

7*3a + 7*b

Der ganges ud:

21a + 7b


Svar #4
10. januar 2009 af ayahj (Slettet)

givet det så 21a+7b


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2009 af Isomorphician

Ja, den første parentes.

Prøv selv med den anden parentes.


Svar #6
10. januar 2009 af ayahj (Slettet)

den anden parnies giver -20a+-10b er den rigitg


Svar #7
10. januar 2009 af ayahj (Slettet)

det hel giver 41a+17b er det rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. januar 2009 af himsen (Slettet)

nej:

7(3a+b)-5(4a+2b) = 21a+7b-20a-10b = 21a-20a+7b-10b = a-3b


Skriv et svar til: haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.