Matematik

Find gennemsnit??

11. januar 2009 af stepp1991 (Slettet)

Jeg skal finde den gennemsnitlige årlige procentvise rente i 9 år.

Han starter med at få 4,2 % i årlig rente i de første 5 år.

I de næste 4 år får han 3,1 % 1,2 % 2,8 % og 3,0 %

Hvordan regner jeg ud hvad den gennemsnitlige årlige procentvise rente er i de 9 år??

Har virkelig brug for hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2009 af XxooxX (Slettet)

4,2% x 5 år = 21%

21% + 3,1% + 1,2% + 2,8% + 3,0% = 31,1%  ---> for 9 år

31,1% : 9 år = 3,45555555...%/år i gennemsnit.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. januar 2009 af Isomorphician

9√((1,042)5·1,031·1,012·1,028·1,03)


Svar #3
11. januar 2009 af stepp1991 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2009 af UFO99 (Slettet)

Tja.. efter 9 år har vi fået forøget formuen 1.042^5 * 1.031 * 1.012 * 1.028 * 1.030 = 1.35709 gange.

Det svarer til at have fået forøget formuen 9√1.35709 = 1,03451 gange per år, dvs. en årlig rente på 3.451%


Skriv et svar til: Find gennemsnit??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.