Matematik

Integral

11. januar 2009 af Phileo (Slettet)

Jeg har lige to spørgsmål.

Jeg skal integrere funktionen f(x)=√x

Hvordan er det nu man integrerer kvadratrod x?

- Graferne for funktionerne givet ved f(x)=ex og y=5 afgrænser sammen med y-aksen et område. Bestemt arealet af dette område.

Ved godt man hvad man skal gøre, hvis den afgrænser med x-aksen, men altså ikke med y-aksen, så håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2009 af UFO99 (Slettet)

1)  Kvadratroden af x kan også skrives som x opløftet i en halv, som du sikker tkan integrere. dvs. √x = x½  

2) Prøv at tegne graferne og se hvad det er for et område.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: kvadratrod(x) = x^½. Benyt dette til at integrere den.

Prøv at lave en tegning over den anden opgave - så kan det være, du kan se, hvad du skal gøre. :)


Svar #3
11. januar 2009 af Phileo (Slettet)

Arh, det er sgu rigtigt mht. kvadratrod(x). Man glemmer sgu det hele efter en kort juleferie :P

Jeg vil prøve at tegne det ind, then :)


Svar #4
11. januar 2009 af Phileo (Slettet)

Jeg har nu tegnet situationen, og forstår noglelunde opgaven, men kan ikke se hvad jeg skal sætte punkterne til? Jeg kan se at den går til omkring 2 på x-aksen og så skærer den jo y-aksen hvilket vil sige det andet punkt er 0, men kan ikke se hvad videre jeg skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Prøv at starte med at finde skæringspunktet imellem f(x) og y=5.


Svar #6
11. januar 2009 af Phileo (Slettet)

Det har jeg nu gjort, og har fået skæringspunktet til x=ln(5).

Har derefter gjort således:

F(x)=exdx=[ex]ln(5) = (eln5))-(e0)=4

Men hvordan kan det være min facit siger 4,05 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. januar 2009 af UFO99 (Slettet)

Du har fundet arealet under eksponentialfunktionen, men var det det areal der skulle findes?


Svar #8
11. januar 2009 af Phileo (Slettet)

Du har fat i noget. Tak forh hjælpen!


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.