Matematik

Definitionsmængde!

11. januar 2009 af Heart OfAurora (Slettet)

"En funktion er givet ved

f(x) = (2x^(3) - 7)/(x^(2) - x - 2

Bestem en definitionsmængde for f.

Bestem f '(x), og angiv en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(0,f(0)).

Grafen for f afgrænser sammen med førsteaksen og linjerne med ligningerne x = 3 og x = 5 en punktmængde, der har et areal.

Bestem ved hjælp af stamfunktioner arealet af denne punktmængde."

Sådan lyder min opgave - jeg er fortabt. Hjælp er hårdt tiltrængt! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2009 af Isomorphician

Ad def.mængden:

Hvad må man aldrig dividere med?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#1: Medmindre man er chuck norris. :)

#0: Ad bestemmelse af f'(x). Benyt formlen for to funktioner divideret med hindanden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2009 af Isomorphician

#2: Chuck Norris gør det kun i nødstilfælde.


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. januar 2009 af UFO99 (Slettet)

Det er nederen at være et nul, så er der ingen der vil dele med een.


Skriv et svar til: Definitionsmængde!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.