Matematik

Haster :(

11. januar 2009 af Hevin (Slettet)

100 gram rugbrød indeholder: 5 g protein, 35 g kulhydrat, 4 g fedt. (1 g protein 17 kJ, 1 g kulhydrat 17, 1 g fedt 28 kJ)

A) Hvor mange kJ indeholder 100 gram af rugbrødet?

Please help meeeeeeeeeeee


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2009 af UFO99 (Slettet)

Er du på kur?

du har 5g protein + 35g kulhydrat + 4 g fedt

hvert g protein indeholder 17kJ. Hvor mange kJ er der så i 5g protein?


Svar #2
11. januar 2009 af Hevin (Slettet)

22 kJ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2009 af UFO99 (Slettet)

Hvis vi har 5 g protein svarer det til, at vi har 5 poser med 1 g. protein i hver.

I hvert gram protein (dvs. i hver af de fem poser) er der 17 kJ.

Hvor mange kJ er der så tilsammen i de fem poser, eller 5 g. protein?


Svar #4
11. januar 2009 af Hevin (Slettet)

5*17= 85 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2009 af UFO99 (Slettet)

Præcist. Så mangler du bare at finde hvor meget energi der er i de 35g kulhydrat og de 4g fedt, før du kan se hvor meget der er i det hele.


Svar #6
11. januar 2009 af Hevin (Slettet)

35*17=  595

4*38= 152


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. januar 2009 af UFO99 (Slettet)

OK, så rugbrødsskiven består af protein, kulhydrat og fedt.

Der er 85 kJ i proteinet

der er 595 kJ i kulhydraterne

og der er 152 kJ i fedtet

Hvor mange kJ er der så i alt i skiven?


Svar #8
11. januar 2009 af Hevin (Slettet)

832? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. januar 2009 af UFO99 (Slettet)

:) Det var da så lige den opgave!


Svar #10
11. januar 2009 af Hevin (Slettet)

Heh jah:)

Vil du hjælpe med en opgave til?


Svar #11
11. januar 2009 af Hevin (Slettet)

mig*


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. januar 2009 af UFO99 (Slettet)

Desværre er jeg på vej i seng.


Svar #13
11. januar 2009 af Hevin (Slettet)

Ok det er iorden:)

Tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Haster :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.