Matematik

vektorregning hjælp!!!

11. januar 2009 af kk123 (Slettet)

hej jeg har en opgave med to vektorer:

V= (3 over -1)

U= (5 over 2)

jeg skal beregne det arealet af det parallelogram, der udspændes af vektor v og u

er der en formel man skal bruge???? er helt lost

tak på forhånd


Brugbart svar (2)

Svar #1
11. januar 2009 af UFO99 (Slettet)

den nummeriske værdi af determinanten svarer til arealet af parallellogrammet


Svar #2
11. januar 2009 af kk123 (Slettet)

hvordan kan man beregne den numeriske værdi af determinanten??


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2009 af Sherwood (Slettet)

Jeg ved ikke, om vektorer og determinanter virker i latex, men nu må vi se.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2009 af Sherwood (Slettet)

Ikke helt. Der skulle selvfølgelig have stået:


Svar #5
11. januar 2009 af kk123 (Slettet)

tak skal I have:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2009 af UFO99 (Slettet)

determinantetn svarer til vektor (V hat) prikket med vektor (U)

Og for at komme dig i forkøbet svarer vektor (V hat) til (1 over 3), når V er (3 over -1)


Svar #7
11. januar 2009 af kk123 (Slettet)

jeg har også en anden opgave jeg ikke fatter:(

det er med samme vektoerer, men nu skal jeg bestemme tallet t, så vektoren v - t*(vektor u) er vinkelret på vektor v....

håber der er nogen der kan hjælpe:) tak


Svar #8
11. januar 2009 af kk123 (Slettet)

Please??


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. januar 2009 af UFO99 (Slettet)

To vektorer er vinkelrette når deres prikprodukt giver nul.

Husk at V-tU er (3 ¤ -1) - t(5 ¤ 2)  = (3-5t ¤ -1-2t)


Svar #10
11. januar 2009 af kk123 (Slettet)

hmm okay...

så jeg skal bare sige 0= (3-5t* (-1)-2t) og isolere t


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. januar 2009 af UFO99 (Slettet)

Nej, du skal først prikke V-tU sammen med V. herefter skal du sætte prikproduktet lig med nul og bestemme t.

OBS mine " ¤ " i #9 var for at adskille de to vektorkoordinater.


Svar #12
11. januar 2009 af kk123 (Slettet)

eller nej....

jeg forstår ikke det resltat jeg får?? altså når jeg isolere

jeg får -1

men det passer ik når jeg sætter ind i ligningen


Svar #13
11. januar 2009 af kk123 (Slettet)

nårh okay:P nu forstår jeg:)


Svar #14
11. januar 2009 af kk123 (Slettet)

sidste spørgsmål:)

det er en opgave jeg skal redegøre...

der står at to vektorer a og b er bestemt ved at

vektor a - vektor b = vektor c og vektor a + vektor b = vektor c hat

så skal jeg gøre rede for at vektorerne a og b står vinkelrette på hinanden og er lige lange.....


Brugbart svar (0)

Svar #15
11. januar 2009 af UFO99 (Slettet)

OK, sæt vektor a = [a1 ; a2], b = [b1 ; b2] og c = [c1 ; c2]

lad os først opskrive det vi ved nemlig at

[a1 ; a2] - [b1 ; b2] = [c1 ; c2]

og

[a1 ; a2] + [b1 ; b2] = [-c2 ; c1]

Bemærk at du kan beregne på vektorernes koordinater alene. Dvs.

a1-b1 = c1

a2-b2=c2

osv. Herudfra kan du sikkert løse opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #16
11. januar 2009 af UFO99 (Slettet)

pøj pøj og god nat


Svar #17
11. januar 2009 af kk123 (Slettet)

jeg forstår ik det sidste du skriver??

der er ikke nogen kordinater....

jeg skal bare gøre rede for at vektor a og b står vinkelrette på hinanden og er lige lange


Brugbart svar (0)

Svar #18
11. januar 2009 af UFO99 (Slettet)

ok, vinkelret betyder prikprodukt skal være nul.

Længden finder du med Pythagoras.

Ha' en god nat. Håber jeg var til lidt hjælp.


Svar #19
12. januar 2009 af kk123 (Slettet)

jo tak for det søde:) godnat


Skriv et svar til: vektorregning hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.