LaTeX

Facit, skalarprodukt og determinant

12. januar 2009 af Sherwood (Slettet)

Er der en smart funktion, så jeg kan få fremhævet resultatet af en opgave?

Eksempelvis:

\begin{align*}

...

t&=\frac{-(\sqrt{3}-1)}{2} \vee t=\frac{\sqrt{3}-1}{2}

\end{align*}

Jeg har prøvet med to gange \underline, desuden med \textbf, men editoren brokker sig gevaldigt over begge dele. Er der en funktion, der kan løse det problem?

Hvad er mest anbefalelsesværdigt at bruge til skalarprodukter? -  \cdot eller \bullet - under normale omstændigheder ville jeg benytte mig af \cdot, men denne bruger jeg i forvejen til at lave et gangetegn med, så derfor tænkte jeg, at \bullet måske var en bedre løsning.

Til sidst vil jeg lige høre, hvordan man bedst opskriver en determinant. Normalt i timerne skriver vi dem med to lodrette streger, men det ser ud til, at det smarteste i  LaTeX er at opskrive dem som en matricer.

Eksempel:


Svar #1
12. januar 2009 af Sherwood (Slettet)

"som en matricer" --> "som matricer" eller "som en matrix" :)


Brugbart svar (2)

Svar #2
12. januar 2009 af daleif (Slettet)

Normalt fremhæver man jo ikke resultatet. Læseren må jo selv kunne slutte at her er resultatet. Fremhævning var da vist kun noget jeg gjorde i sin tid da vi havde blækregning.

Til skalarprodukter vil jeg anbefale \cdot, læseren skal jo så af sammenhængen eller syntaksen kunne se hvornår der er tale om et gange tegn (mellem to skalarer) og hvornår det er et skalarprodukt mellem to vektorer. Man kunne f.eks. vælge den konvention at man anvender \bm{x} (fra pakken bm) for vektoren x, med elementerne \bm{x} = (x_1,\dots,x_n).

\bullet er ikke nogen god ide, så skal man til at forklare folk hvad det er man mener.

Determinant er jo netop en matrix med lodrette hegn omkring. Tjek min LaTeXbog der er seks forskellige: matrix, bmatrix, Bmatrix, pmatrix, vmatrix, Vmatrix


Svar #3
12. januar 2009 af Sherwood (Slettet)

Nej, du har nok ret. Normalt laver jeg ikke matematik på computer, og så er jeg vant til hurtigt at sætte to streger under facit.

vmatrix klarer jobbet perfekt.

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Facit, skalarprodukt og determinant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.