Matematik

tænke tænke opgaver?

12. januar 2009 af signeth (Slettet)

Hej alle

har nogle opgaver jeg ikke lige kan tænke mig helt frem til. Håber at I kan hjælp.

1) klassens 24 elever spiser 54 småkager tilsammen. Nogle spiser 2 hver, resten spiser 3 hver. Hvor mange elever spiser 3 småkager?

2) der er 6 kort. to af kortene er esser. Hvor stor er sansyndligheden for at finde mindst det ene es ved at vende to ?  det kan ikke være 2/6? el. 4/6?

3) Devilitermålet er blevet væk. du har kun et 5 dl-mål og et 3 dl-mål uden inddelinger. Hvordan kan du  måle 4 dl af til julekagen?

tak :D

/signe


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2009 af klotte (Slettet)

1) hvis alle spiser mindst to er der ædt 48 stk...hvormang kan så spise 3 når der er 6 stk tilbage ?????

3) tja...hvis du regner i halve mål  ?????

2) kan ikke lige gennemskue om det er betingede sandsynligheder ????


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2009 af ibibib (Slettet)

1) Hvis alle spiser to, bliver der spist 48 småkager og der er 6 småkager i overskud...

2) Du kan vælge 2 ud af 6 på 15 måder. Du kan vælge 2 ud af 4 på 6 måder. Resten 15-6=9 indeholder mindst et es.

Svaret er 9/15 = 60 %

3) 2·5 - 2·3 = 4
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2009 af screezer (Slettet)

1) 18 spiser 2 (18*2=36) og 6 spiser 3 (6*3=18). Ved ikke om der er en "smart" måde at udregne det på

3) Hvis du fylder et 5 dl-mål og hælder indholdet over til 3 dl-målet er fyldt, vil du have 2 dl i 5 dl-måltingen. Kan man vel bare gøre 2 gange? Er usikker på om det kræves at du får 4 dl i ét bæger


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2009 af Isomorphician

Fyld 3 dl over i 5 dl-målet.

Fyld 3 dl-målet igen og fyld 5 dl-målet til kanten. Dermed har du 1 dl tilbage i 3 dl-målet.

Tøm 5 dl-målet, hæld den ene dl fra 3 dl-målet over i 5 dl-målet, fyld 3 dl-målet igen og tøm det i 5 dl-målet.


Svar #5
12. januar 2009 af signeth (Slettet)

tak :D


Skriv et svar til: tænke tænke opgaver?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.