Matematik
Hyperbel og ellipse
31. oktober 2004 af
susbc (Slettet)
Hej jeg sidder fast i en opgave hvor jeg skal bestemme skæringspunkterne mellem en ellipse og en hyperbel.
Formlerne hedder:
x^2 + y^2 = 1
25 9
(25 står under x^2 og 9 står under y^2)
og
x^2 - y^2 = 1
9 4
(9 står under x^2 og 4 står under y^2)
Kan man ikke regne skæringspunkterne ud på en måde, kan ikke få det til at passe, med det som jeg kan aflæse på tegningen :)
Håber der er nogen som vil hjælpe
Formlerne hedder:
x^2 + y^2 = 1
25 9
(25 står under x^2 og 9 står under y^2)
og
x^2 - y^2 = 1
9 4
(9 står under x^2 og 4 står under y^2)
Kan man ikke regne skæringspunkterne ud på en måde, kan ikke få det til at passe, med det som jeg kan aflæse på tegningen :)
Håber der er nogen som vil hjælpe
Svar #1
31. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)
Du har funktionerne:
Y=rod(9[1-(x^2)/25])
Y=-rod(9[1-(x^2)/25])
-----
Y=rod(4[(x^2)/9-1])
Y=-rod(4[(x^2)/9-1])
Y=rod(9[1-(x^2)/25])
Y=-rod(9[1-(x^2)/25])
-----
Y=rod(4[(x^2)/9-1])
Y=-rod(4[(x^2)/9-1])
Skriv et svar til: Hyperbel og ellipse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
