Matematik

Ligning med X på begge sider af =

12. januar 2009 af fritten17 (Slettet)

Hej..

Vil lige se om nogen kan give mig et godt råd til at løse følgende ligning:

(8/X)-5 = - (4/2X)

Med Venlig hilsen

Lars


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Prøv at gange igennem med x på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2009 af Sherwood (Slettet)

Start med at dividere med -1 på begge sider af lighedstegnet. Herefter kan du opløse parentesen på højresiden og regne videre.

(Ligningen har i øvrigt ikke nogen løsning inden for den reelle løsningsmængde)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Det har den da -

(8/X)-5 = - (4/2X) <=>

8 - 5x = -2 <=>

5x = 10 <=>

x=2.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2009 af Sherwood (Slettet)

Sorry. Denne gang var det mig, der ikke havde styr på mine parenteser!


Svar #5
12. januar 2009 af fritten17 (Slettet)

Mange tak skal i have.. :-)


Skriv et svar til: Ligning med X på begge sider af =

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.