Matematik

Eksponentialfunktioner

13. januar 2009 af Stella Lilja (Slettet)

Hej er der nogen der kan fortælle (på basis niveau !) hvad eksponentialfunktioner er?

jeg ved at det er noget i retning af: f(x)= y = b*ax. Men jeg ved jo ikke hvad ax,b står for.

og hvad forskellen er mellem dem og eksponentielle funktioner?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Som du selv skriver, så er eksponentialfunktioner funktioner af typen: f(x) = b*a^x, hvor b og a er konstanter. Er der noget specifikt, du er i tvivl om?


Svar #2
13. januar 2009 af Stella Lilja (Slettet)

ja, er a og b bare tilfældige tal. Først troede jeg a var hældningen ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Du kan ikke sige det på den måde. Du sammenligner med en ret linje, og det kan du ikke gøre i dette tilfælde. :)

a og b er "tilfældige tal", ja.


Svar #4
13. januar 2009 af Stella Lilja (Slettet)

Men jeg forstår det stadigvæk ikke fordi min lærer sagde idag noget om at ex = y, men er b ikke y?


Svar #5
13. januar 2009 af Stella Lilja (Slettet)

!


Skriv et svar til: Eksponentialfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.