Matematik

differentialregning...

13. januar 2009 af Mette40 (Slettet)

hey derude, kan ikke komme videre i denne opgave, så håber nogen kan hjælpe?

f(x) = (3x+1)(x^2-x+3=

f ' (x)  = 3*(x^2-x+3) +(3x+1) *(2x-1)

hvordan kommerj jeg videre fra det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2009 af misterkylle (Slettet)

du må lige forklare hvad opgaven går ud på. er det bare at differentiere f(x) eller er det en optimerings opgave?

Hvis du bare skal differentiere er svaret: f ' (x)=9*(x)^(2) - 4*x + 8


Svar #2
13. januar 2009 af Mette40 (Slettet)

jaa det er bare at differentiere :) hvordan er din mellemregning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2009 af mathon

f ' (x) = 3*(x2-x+3) + (3x+1)*(2x-1) =

3*(x2-x+3) = 3x2 - 3x + 9

(3x+1)*(2x-1) = (3x)(2x) - (3x)*1 + 1*(2x) -1*1 = 6x2 - 3x + 2x - 1 = 6x2 - x - 1
...........


f ' (x) = 3x2 - 3x + 9 + 6x2 - x - 1

f ' (x) = 9x2 - 4x + 8 > 0 for x € R, da d<0


Skriv et svar til: differentialregning...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.