Matematik

Andengradsligninger!

14. januar 2009 af 1eg (Slettet)

1. Hvordan kan man vise, at 1 er løsningen til andengradsligningen: 2x²-5x+3=0


Hvilken af de her tal -1,0,1,2 og 3 er løsningen til : 2x² -10x+12=0 og hvordan finder man ud af det?


Hvordan kan man løse følgende ligninger eller gøre rede for at de ikke har nogen løsninger.
2x²=0
(x-1)²=0
7(x+2)²=0
2x²=8
x²-5x=0
-2x²+32=0
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2009 af DennisDeH (Slettet)

Hvordan havde du selv tænkt dig at gøre?

Men løsningsformlen er svaret på alle dine spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2009 af DennisDeH (Slettet)

Og i ligninger af typen ax2+bx=0 er nulreglen dit svar (løsningsformlen dur også ;) )


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Se følgende link for gode og forklarende eksempler, på hvordan andengradsligninger løses.

http://peecee.dk/upload/view/149483


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Indsæt 1 på x's plads og se at det giver 0.

Du løser en andengradsligning som er på formen ax2+bx+c=0 på følgende måde.

Først findes diskriminanten der fortæller hvor mange løsninger der er:

d=b2-4ac
Hvis d<0 er der ingen løsninger.
hvis d>0 er der to løsninger
hvis d=0 er der én løsning.

For at finde løsninger gør man følgende:

x=(-b±√d) / 2a


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2009 af mathon

2x² = 8
2x² - 8 = 0
2(x² - 2²) = 0
2(x+2)(x-2) = 0
......

x²-5x=0
x(x-5) = 0
......

-2x²+32=0
-2(x²-16) = 0
-2(x²-4²) = 0
-2(x+4)(x-4) = 0
 


Svar #6
14. januar 2009 af 1eg (Slettet)

det er mellemregningen jeg har svært ved.

hvordan løser man den? hvis jeg kan få forklaring på en, kan jeg nok selv klare de andre!

eks denne her : 2x² -10x+12=0


Skriv et svar til: Andengradsligninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.