Fysik

Radioaktivitet

14. januar 2009 af Asmae (Slettet)

Ved henfald af en Co-60 kerne frigøres ca. 8*10^-14 og der afgives 360 W

Hvad er aktiviteten?

Jeg regner med at man skal bruge denne formel: A= N/ t

Jeg gætter på , at man finder N ved at dele 360 W med 8* 10^-14 j .

t finder jeg ved at gange 360 W * 8 *10^-14 J

og så sætter jeg ind i formlen A = N/t. Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2009 af mathon

energi pr kernehenfald = 8*10-14 J/pcs

360 W = 360 J/s

A = (360 J/s)/(8*10-14 J/pcs) = 4,5*1015 pcs/s = 4,5*1015 Bq


Svar #2
14. januar 2009 af Asmae (Slettet)

Ok tak..jeg vidste man skulle dele, men havde ikke styr på enhederne. Ved du så, hvordan man finder frem til N (antal kerner). Jeg skal bruge denne information, fordi jeg skal finde massen og jeg har morlarmassen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2009 af mathon

T½ =

N = (1/k)*A = (T½/ln(2))*(4,5*10151/s)        

hvor først skal omregnes til sekunder

m = (N/NA)*M 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2009 af mathon

T½(Co-60) = 5,27 år = (5,27 år)*((365,25*24*3600)s/år) = 1,66309*108 s

N = (1/k)*A = ((1,66309*108 s)/ln(2))*(4,5*1015 1/s) = 1,0797*1024


Skriv et svar til: Radioaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.