Matematik

Polynomier

14. januar 2009 af Abdu (Slettet)

Hej.

Hvordan løser jeg følgende opgave:

Bestem k, så -2 er rod i polynomiet p(x) = x^3 + kx^3 - 3x + 6

Håber der er nogen som kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2009 af janett90 (Slettet)

Hvis -2 skal være rod må p(x) = 0 for x= -2

Indsæt tallene for x og p(x) og isolér k med solve på lommeregneren.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2009 af Dynin (Slettet)

p(-2)=0 ⇔ (-2)3+k(-2)3-3*(-2)+6 =0 løs for k


Svar #3
14. januar 2009 af Abdu (Slettet)

Jeg har løst den på lommeregneren og der får jeg resultatet -1

Men jeg skal løse den i hånden. Og det går bare ikke .

Jeg får ikke det samme :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Hvis du ellers har skrevet p(x) korrekt op i #0 så er k=-1 ikke løsningen .... isåfald reduceres

p(x)=x3+kx3-3x+6, med k=-1 indsat, til

p(x)=-3x+6 som har rod x=2


Svar #5
14. januar 2009 af Abdu (Slettet)

Jeg har desværre skrevet regnestykket forkert ind.

Det skal i sted for være :

p(x) = x^3 + kx^2 - 3x + 6

Kan du hjælpe med at løse den så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2009 af Dynin (Slettet)

p(-2)=0 ⇔ (-2)3+k*(-2)2-3*(-2)+6=0 ⇔ -8+4k+6+6=0 ⇔ 4k+4=0 ⇔ k+1=0 ⇔ k=-1


Svar #7
14. januar 2009 af Abdu (Slettet)

Hvad gør du her ?

4k+4=0 ⇔ k+1=0

Dividere med 4?


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. januar 2009 af Dynin (Slettet)

ja


Svar #9
14. januar 2009 af Abdu (Slettet)

Håber jeg forstår det ,

Mange tak for hjælpen ;)


Svar #10
14. januar 2009 af Abdu (Slettet)

Lige en ting:

Når du dividere med 4.

Kommer der så ikke til at stå x+4 ?

Forstår faktisk ikke alligevel hvordan du kommer frem til x+1?


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. januar 2009 af Dynin (Slettet)

når du dividere ligningen med 4 skal du dividere begge sider og samtlige led .... du kunne også have valgt at regne således

4k+4=0 ⇔ 4k=-4 ⇔ k=-1


Svar #12
14. januar 2009 af Abdu (Slettet)

Dynin du er kanon!

Tusind tak ;)


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.