Matematik

Differentialregning haster :/

14. januar 2009 af pendan (Slettet)

Hej.

Er der nogle meget flinke der vil hjælpe mig med en kort opgave:

Om en differentiabel funktion f oplyses, at f(3)=2 og f ’ (3)=-2
Funktionen h(x) er givet ved h(x) =x2·f(x)-x3
Bestem h’(3)
 

tusind tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2009 af Dynin (Slettet)

x2=x2 og x3=x3 ikke?

h'(x)=(x2f(x)-x3)'=(x2f(x))'-(x3)'=.... AT regne :-)


Svar #2
14. januar 2009 af pendan (Slettet)

Jo..


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2009 af mathon

h(x) = x2*f(x) - x3

h'(x) = 2x*f(x) + x2*f '(x) - 3x2

h'(3) = 2*3*f(3) + 32*f '(3) - 3*32  =6*2 + 9*(-2) - 27 = 12 - 18 - 27 = -33


Svar #4
14. januar 2009 af pendan (Slettet)

Hmm jeg forstår det ikke rigtig helt.. kan du ikke vise mig hvordan du vil lave beregningen? for at gøre det lidt forståeligt for mig..


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2009 af Dynin (Slettet)

du bruger prodktreglen på (x2f(x))' .....

h'(x)=(x2f(x)-x3)'=(x2f(x))'-(x3)'=(x2)'f(x)+x2(f(x))'-3x2=2xf(x)+x2f'(x)-3x2,

hvor efter x=3 indsættes og man bruger at f(3)=2 og f'(3)=-2


Skriv et svar til: Differentialregning haster :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.