Matematik

differential regning

15. januar 2009 af tawer (Slettet)

hej jeg har brug for lidt hjælp til denne spørgsmål:

 Betragt funktionen med forskrift

f(x)=1/(x+1)^2   ,x ≥ 0

a) Bestem det maksimale areal af det rektangel der har bredde x og højde f(x).


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2009 af dnadan (Slettet)

A(x)=x*f(x)

Herefter er det optimeringsopgave, dvs:

1. Bestem A'(x)

2. Løs ligningen A'(x0)=0

3. Vis at der er tale om et maksimum

4. Beregn A(x0)


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du siger, at arealet kan skrives som x*f(x), kald den g(x), så får du g(x)=x/(1+x)2. Den funktion skal du så differentiere og finde g'(x)=0, det giver en x-værdi på 1. Resten kan du selv finde.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Jeg synes, som andre vist har givet udtryk for, at det er en god ide at tegne / skitsere de graferne for de funktioner, der skal undersøges. Frafn for arealfunktionen kan ses vedhæftet. 

Vedhæftet fil:max.doc

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#3

ja det er en meget fin graf, hvilket program bruger du til det?


Svar #5
15. januar 2009 af tawer (Slettet)

 mange tak.. der står også at jeg skal lave grafen men jeg ved ikke hvordan, for hvis jeg bruger et program der hedder "graph" til det er det ikke muligt at angive at x > 0 


Svar #6
15. januar 2009 af tawer (Slettet)

 du siger jeg skal sige g(x)=x/(1+x)2

vil det så sige at hvis jeg differentier det og derefter sætter g'(x0) = 0 

så har jeg det størt mulig areal??


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. januar 2009 af mathon

A'(x) = g'(x) = [1*(1+x)2-x*2(1+x)]/(1+x)4  =  [1+2x+x2-2x-2x2]/(1+x)4 = (1-x2)/(1+x)4 =

[(1-x)(1+x)]/(1+x)4

A'(x) = g'(x) = (1-x)/(1+x)3    og       x ≥ 0    og dermed (1+x)3 > 0

monotoniforhold:
for 0 ≤ x < 1 er A'(x)>0, hvorfor A(x) er monotont voksende
for x > 1 er A'(x)<0, hvorfor A(x) er monotont aftagende

A(x) har således maksimum for x = 1
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Svar til Erik Morsing

Jeg bruger Graphmatica for Win 32. Det kan frit downloades vistnok i en lidt mere avanceret udgave.


Skriv et svar til: differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.