Matematik

Folkeskoleniveau

15. januar 2009 af Hevin (Slettet)

Jeg sidder med en opgave, men jeg kan ikke få det rigtige resultat

Beregn rumfanget af keglestubbene, når

a) h= 12cm, R= 5 cm, r= 2 cm

0,3 * 3,14*12*(5^2+2^2+5+2) = 407,15 cm3

Men det rigtige resultat er: 489,84 cm3 og det kan jeg ikke få til

er der ikke en derude der gider at hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2009 af SarahSM (Slettet)

Du har også lavet en fejl i din udregning.

Formlen ser således ud :

1/3xpix12(52+22+5x2)= 490,088cm3

Og så får du det rigtige resultat ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2009 af kimor (Slettet)

Hej.. :)

Selve fomlen hedder: 1 / 3 * H * pi * (R2 + r2 + R * r)

Så du har jo forstået det.. næsten.. Du har du plusset den sidste radius i stedet for at gange..


Svar #3
15. januar 2009 af Hevin (Slettet)

Tak skal I have :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2009 af mathon

skal være (1/3)*π*12*(5² + 2² + 5*2) =


Skriv et svar til: Folkeskoleniveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.