Matematik

find skæringspunkter

15. januar 2009 af kim19 (Slettet)

Jeg skal bestemme de tangenter der er til cirklen (x+2)^2 + (y-3)^2 = 6^2 der er parallelle med linjen l

altså centrum i -2,3 og radius lig 6

linjen l: 3x - 4y -4 = 0

Det første jeg skal er at finde de to skæringspunkter dette kan jeg ikke finde ud af. Håber en kan hjælpe mig.

Jeg har prøvede at omskrive linjen. 3x - 4y -4 = 0 til y = -0,75x -1

og så sætte y ind i cirklens ligning men dette giver nogle underlige tal.. det giver

(x+2)^2 + (-0,75x -1-3)^2 = 6^2

(x+2)^2 + (-0,75x -4)^2 = 36

det er denne (-0,75x -4)^2 som giver nogle ret underlige tal. Så tror ikke denne metode er rigtig. Men hvordan gør jeg så ? Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2009 af peter lind

Du skriver at du skal finde tangenterne, der er paralle med l; men du prøver at finde skæringspunkterne med l og cirklen.

Hvis du skal finde tangenterne, så brug at vektoren fra centrum til en tangentens røringspunkt står vinkelret på en retningsvektor for tangenten eller om du vil retningsvektoren for linjen gennem centrum og røringspunktet er normalvektor til tangenten. Find en ligning for denne linie og brug denne til at finde tangenternes røringspunkt.


Svar #2
15. januar 2009 af kim19 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvad du mener, kan du evt. skærer det mere ud for mig og vise det. er virkelig helt væk omkring det her. på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2009 af peter lind

Du skal gøre følgende:

1: Find en normalvektor v til linien l

2. Find en ligning for den linie m, der går gennem centrum for cirklen og har v som retningsvektor.

3.Find skæringen mellem linien m og cirklen. Resultatet er tangenternes røringspunkt.


Svar #4
15. januar 2009 af kim19 (Slettet)

jeg har fundet ligningen til y = - 3/4  +  1,5

Hvordan finder jeg så skæringen mellem linien og cirklen ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2009 af peter lind

På samme måde som da du forsøgte at finde skæringspunktet mellem l og cirklen.  sæt y  ind i cirklens ligning.


Skriv et svar til: find skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.