Matematik

Olies viskositet

16. januar 2009 af Wulfy (Slettet)

Hej, jeg har fået denne opgave som jeg ikke kan finde ud af:

En olies viskositet v, der er et mål for, hvor sejtflydende olien er, afhænger af oliens temperatur t. viskositeten angives i en enhed, der er underordnet i denne forbindelse. T måles i grader celcius. sammenhængen mellem v og t er af typen:

v=b*a^t

Der gælder følgende om to turbineolier P og Q.

P v ved 40 grader =32
P v ved 100 grader = 5,4

Q v ved 40 grader = 78
Q v ved 100 grader = 9,4

Bestem konstanterne a og b for olien P.

Bestem for olien P viskositeten ved 50 grader celsius.

Bestem den temperatur, ved hvilken olien P og olien Q har samme viskositet.

Jeg forstår ingenting, så håber nogen kan hjælpe!

På forhånd TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

To ligninger

32=b*a40

5,4=b*a100


Svar #2
16. januar 2009 af Wulfy (Slettet)

Ok, tak skal du have.

Er der nogen som ved hvordan man solver dem på en TI-89?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

jeg ved det ikke, jeg bruger hovedet


Skriv et svar til: Olies viskositet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.