Matematik

Sandsynlighedsregning

17. januar 2009 af Pernille-2 (Slettet)


Jeg mangler hjælp, jeg synes denne opgave er forvirrende :/

Et poupulært spil i England er Crown and Anchor, til spillet anvendes tre terninger som alle er mærket med de samme tegn. Spar, hjerter, ruder, klør, krone og anker.
En spill sætter en krone på et af de seks tegn, og der kastes en gang med de tre terninger. Hvis ingen af terningerne viser det pågældende tegn, mister spilleren sin indsats, og hans gevinst bliver sat til -1 kr. I modsat fald får han sin indsats tilbage og få desuden gevinsten 1, 2 ell. 3 kr svarende til, hvor mange af terningerne der viser det pågældende tegn.
med X betegnes den stokastiske variabel, der angiver spillerens gevinst.

1) Angiv sandsynlighedsfordelingen for X.

2) Bestem middelværdi og spredning for X.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2009 af peter lind

Terningskastet er en binomialfordeling med n=3 p=1/6. Find sandsynligheden for hver af de 4 mulige udfald og tilskriv disse udfald en værdi svarernde til gevinsten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal selv starte på den, skriv et skema med udfaldsrummet sammenholdt med gevinsterne (u,G). Formelen for middelværdien (den matematiske forventningsværdi) fås som E(X) = xi*f(xi) og variansen som δ2 = ∑(xi-μ)2*f(xi)


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.