Matematik

Best

17. januar 2009 af KittyMisLilly (Slettet)

Jeg har det her:

Funktionen f(x) = b*xa, som opfylder:

f(2)=2 og f(4)=16..

hvordan finder jeg så a og b?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Du har

(i) 16=b*4a og

(ii) 2=b*2a

Divider (i) med (ii) til at finde a og indsæt derefter a i en af de to ligninger til at bestemme b


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2009 af peter lind

Sæt x=2 ind i formlen. Det giver en ligning. Dernæst sæt x=4 ind i formlen. Det giver en anden ligning. Nu har du 2 ligninger med 2 ubekendte, som du må løse.


Svar #3
17. januar 2009 af KittyMisLilly (Slettet)

Hvordan kan jeg dividerer en ligning med en ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Dividere venstre side af ligningerne med hinanden og do for højre side, altså

(i)/(ii):16/2 = (b*4a) / (b*2a)


Skriv et svar til: Best

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.