Matematik

Reduktion

17. januar 2009 af KittyMisLilly (Slettet)

Jeg har brug for hjælp til at reducerer en ligning der hedder:

(a+2b)2-a(a+4b)

Nogen som kan hjælpe med en simpel udregning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2009 af Dynin (Slettet)

(a+2b)2-a(a+4b)=a2+4ab+4b2-a2-4ab=4b2


Svar #2
17. januar 2009 af KittyMisLilly (Slettet)

Det giver rimelig mening..

Men hvor får du det 4ab fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2009 af Dynin (Slettet)

Du kender vel (x+y)2=x2+xy+yx+y2=x2+2xy+y2 .... sæt x= a og y=2b


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.