Matematik

forkort brøk

18. januar 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

(6x2) * y / (2y2)
Kan simpelthen ikke se, hvad der skal forkortes med :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det første, du skal tænke på, er, at du ikke må dele med 0, så y må derfor være forskellig fra 0. Da nu y optræder i både tæller og nævner får du (6x2y)/(2y2) = ?? Ja prøv selv herfra, du skal forkorte med y.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2009 af dnadan (Slettet)

(6x^2) * y / (2y^2)=2y(3x^2)/(2y(y))=...


Skriv et svar til: forkort brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.