Matematik

Differ...

01. november 2004 af Ole_chr (Slettet)
Hvodan differ jeg følgende:

f1(x) = 3x^2 - 7\\/x + 10/x ( \\/ = kvadratrod)

jeg skal vel bruge
(f*g)'(x) = f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x)

Men hvordan kan jeg bruge den, når jeg kun kan finde g og f, og ikke en evt. h....

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2004 af frodo (Slettet)

øhh nej!

(k*f(x))'=k^f'(x)

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2004 af erdos (Slettet)

Nej, der er da ingen sammensatte funktioner. Dif' da bare hvert af ledene for sig!

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2004 af Peden (Slettet)

Du tænker på hvordan man differentierer -7kvrod(x) og 10*(1/x) ?

I så fald så har du ret, men hvorfor snakker du om h?

Svar #4
01. november 2004 af Ole_chr (Slettet)

hvordan vil du så lave den... har nemlig en del stykker af dem - så ville være godt med en "lille" model.. :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2004 af Peden (Slettet)

Hehe, så fik jeg ikke gjort mig selv til grin.

Der er sgu også fordele ved at være moderator :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2004 af erdos (Slettet)

#3: Nedern... (-;

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2004 af Peden (Slettet)

Ole_chr:
Differentier hver del for sig, og læg dem sammen bagefter, sværere er det ikke!

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. november 2004 af erdos (Slettet)

f'(x)=6x - 7/2kvad(x) - 10 x^-2

Svar #9
01. november 2004 af Ole_chr (Slettet)

aso den giver 2*3*Xo - 7((1/2\\/x)) + -10/x^2

Brugbart svar (0)

Svar #10
01. november 2004 af erdos (Slettet)

læg hvad sammen?

Svar #11
01. november 2004 af Ole_chr (Slettet)

ups - det hele er self. Xo

Brugbart svar (0)

Svar #12
01. november 2004 af erdos (Slettet)

#8=#9, så ja!

Svar #13
01. november 2004 af Ole_chr (Slettet)

OK....

Den giver f'(x)=6x0 - 7/2kvad(x0) - 10 x0^-2

Er det ikke bare løsningen - eller skal jeg til at lægge noget sammen?

Svar #14
01. november 2004 af Ole_chr (Slettet)

f'(x0)=6x0 - 7/2kvad(x0) - 10 x0^-2

er altså f'(x0) for

f1(x) = 3x^2 - 7\\/x + 10/x ( \\/ = kvadratrod)

????

Og skal der gøres mere ved den - eller er det fint?

Brugbart svar (0)

Svar #15
01. november 2004 af frodo (Slettet)

FINT!

Brugbart svar (0)

Svar #16
01. november 2004 af Marco (Slettet)

Jeg sidder selv med nogle af de samme opgaver...

jeg har en funktion som hedder:

f1(x) (15cosx+3x)(10x^2+8kvadx)

Skal jeg bare løse hvert led, og så være ligeglad med parantesen... Eller hvad betyder parantesen...?

Brugbart svar (0)

Svar #17
01. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Til alle som ikke nåede at læse #3:

Der stod: "Jeg skal giftes med en norsk harmonikaspiller, som hedder Jorge"

Skriv et svar til: Differ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.