Matematik

Differentialregning

20. januar 2009 af Camiillaa (Slettet)

Jeg har fået følgende opgave:

I et bestemt område er der en bestand af fisk. Antallet af fisk i bestanden, angivet i tusinder, beskrives i en model ved en funktion N af tiden t, angivet i år. Funktionen N er løsningen til differentialligningen:

N'(t)=0,00047*N*(205-N)

Det oplyses at N(0) = 30

a) benyt modellen til at bestemme antallet af fisk til tidspunktet t = 6

Jeg har fundet frem til følgende:

formen: y ' = ay(b/a - y) Løsning: y(t) = (b/a) / (1+ce-bt)

N(t) = 0,00047 / (1+ce-205t)

N(0) = 0,00047 / (1+ce-205*0) = 30 ⇒ 0,00047/ (1+c) = 30 ⇒ c = (0,00047/30) -1 = -0,99998

Modellen: N(t) = 0,00047 / (1-0,99998*e-205t)

N(6) = 0,00047 / (1-0,99998*e-205*6) = -0,00047 ≈ 0,47 tusinde ≈ 470 fisk

I facitlisten står der: Knap 48000 fisk Hvad har jeg gjort galt?


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.