Matematik

Integral regning

21. januar 2009 af natbis (Slettet)

Hvordan differentiere man 2e^t (2e^x)

Vi skal vise at følgende er integreret rigtigt ved at differentiere:

Integral: t^2*e^t dt= e^t*t^2-2e^t*t+2e^t

Det efter lighedstegnet skal differentieres og man skal nå frem til det der står før lighedstegnet. ..

HJÆÆÆÆÆÆÆÆÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2009 af himsen (Slettet)

∫ t2*et dt = et*t2 - 2et*t + 2t

Omskriv til: et*( x2 - 2*x + 2 )

Gå selv videre...


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2009 af himsen (Slettet)

Hov fik lige kaldt t for x..  Der skal selvfølgelig stå:

Omskriv til: et*( t2 - 2t+ 2 )


Svar #3
21. januar 2009 af natbis (Slettet)

Hvordan får du lige blandet x ind i det?

det giver ingen mening det du skriver..

vi har fundet ud af at det her e^t*t^2-2e^t*t+2e^t differentieret
 

giver e^t*2t.

men det er bare ikk rigtigt da det skal give t^2 og ikke 2t .. men hvis man differentiere t^2, giver den jo 2t? ikke?


Svar #4
21. januar 2009 af natbis (Slettet)

hvordan ganger du lige e^t med t^2???? og e^t med 2t


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2009 af mathon

hvis du integrerer:

∫t2*et dt = t2*et -2 ∫et*tdt = t2*et - 2*[t*et - ∫etdt] = t2*et - 2*[t*et - et] =

t2*et - 2*t*et - 2et = et(t2 - 2t - 2)

............

hvis du differentierer:

(et(t2 - 2t - 2))' = et(t2 - 2t - 2) + et(2t - 2) = et(t2 - 2t - 2 + 2t - 2) = et(t2 - 4)


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2009 af himsen (Slettet)

#3

Kan faktisk heller ikke se den store mening i dit indlæg??

#5

 Hvor han differentiere med produktreglen!


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2009 af himsen (Slettet)

#5

Du har da lavet en fejl:

∫ t2*et dt  = et*( t2 - 2t + 2 ) og ikke et*( tt - 2t - 2 )


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. januar 2009 af himsen (Slettet)

et*( t2 - 2t - 2 )  !


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

(et*t2 - 2et*t + 2*et)' = (et*t2 + et*2t) - ( 2et*t + 2et) + 2et = et*t2


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. januar 2009 af mathon

korrekt:
t2*et - 2*[t*et - et] = t2*e- 2tet + 2et = et[t2 - 2t + 2)

..................

(et(t2 - 2t +2))' = et(t2 - 2t + 2) + et(2t - 2) = et(t2 - 2t + 2 + 2t - 2) = ett2 = t2*et


Svar #11
22. januar 2009 af natbis (Slettet)

Det ville altså være rart hvis i også skrev hvad i gjorde ..

men ok . det hjalp mig overhovedet ikke . normalt forstår jeg udemærket. integral og differential regning..

I svar 5, hvor der står.. Hvis du integrere???? den er jo integreret til e^t*t^2 - 2e^t*t + 2e^t

Og så vil i have jeg skal differentiere via produktreglen? eller hva..

..i lignende eksempel i min bog. så går -2e^t og + 2e^t ud med hinanden så der tilbage står e^t*t^2*t

Som så skal differentieres.. e^t differentieret giver mig bekent det samme, og t^2 , differentieret 2t, og t = 1. det kan godt være det er mig der er helt væk. men forstår simpelthen ikke alt det i skriver..


Svar #12
22. januar 2009 af natbis (Slettet)

Ok, vores lærer siger vi skal bruge produktreglen, men mere vil han ikke hjælpe. så det er jo sikkert helt rigtigt det i skriver. så det bare med at forstå det


Svar #13
22. januar 2009 af natbis (Slettet)

Tak for hjælpen . så forstod jeg det omsider..


Skriv et svar til: Integral regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.