Studievejledning

Spansk eller fransk?

21. januar 2009 af CarpeDiem1 (Slettet)

Hejsa :)

Jeg skal 15. marts vælge, hvilket 2. fremmedsprog jeg vil have på A niveau (skal gå på HHX international). Tysk er helt droppet, da faget aldrig har sagt mig noget, og jeg endelig heller ikke er så god til det, da jeg har svært ved at skulle bytte sådan om på ordstillingerne. Men jeg elsker engelsk.

Jeg skal så bare vælge om det skal være spansk eller fransk, og jeg er virkelig i tvivl. Nogle siger at fransk virkelig er et svært fag og det kræver meget. Jeg vil derfor spørge jer hvilket af de to sporg i synes jeg skal vælge - hvilket er lettest, hvis man kan sige det. 

MVH - Nina :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2009 af Drakonia (Slettet)

Spansk har den fordel, relativt til fransk, at det tales mange flere steder i verden. Alt andet lige er det mere nyttigt hvis du måske i fremtiden overvejer at rejse ud i verden. Så jeg ville nok anbefale dig at vælge spansk, ud fra en pragmatisk synsvinkel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2009 af Articulation (Slettet)

Spansk er sværere end fransk - synes jeg. Jeg havde 3 års fransk i folkeskolen og jeg har haft i alt 2 års spansk-undervisning (uden for skolen), og spansk var generelt sværere. Syntaksen er en helt anden. Det er den naturligvis også på fransk, men fransk minder mere om engelsk, end spansk gør. Og du er jo så glad for engelsk :)

Og så lige en anden ting. Nu tror jeg vist, at du skal lære det én gang for alle. Endelig betyder ikke det samme som "egentlig". Endelig udtrykker noget afsluttende - enten i opremsning eller i samme betydning som "afgørende" ELLER "bestemt". Egentlig er mere et fyldeord så som "virkelig" eller "i grunden". (og nej, det var ikke for at kritisere, men for at hjælpe!)


Skriv et svar til: Spansk eller fransk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.