Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

kalkulationsrente

21. januar 2009 af julie_girly (Slettet)

Hvis jeg får oplyst, at den gennemsnitlige effektive rente er 8 % p.a., er det så det samme som kalkulationsrenten? 

Hvis ikke, hvordan finder jeg så frem til kalkulationsrenten?

Mvh . Julie


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Lad os sige du betaler 3 % i rente i kvartalet, så er det den kalkulerede rente. Den effektive årlige rente findes sådan her (1.044-1)*100 = 12,551%. Når bankerne altid opgiver den nominelle rente, å er det for at narre låntageren.


Svar #2
22. januar 2009 af julie_girly (Slettet)

Jamen, hvis jeg har en gennemsnitlig effektiv rente på som sagt 8% p.a. - hvordan finder jeg så kalkulationsrenten til den investeringskalkule jeg skal lave ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du bruger samme formel, sådan her: ((1+r/100)4)*100=8, så løser du den med hensyn til r, og det giver

1,943% pr. kvartal. Det svarer altså til en effektiv rente på 8% om året med kvartårlig rentetilskrivning. Hvis du gerne vil have r til at stå på den ene side af ligningen, så skriver du  r = 100*(2/25)4 -100


Svar #4
23. januar 2009 af julie_girly (Slettet)

min virksomhedsøkonomi lærer siger, at den gennemsnitlige effektive rente er det samme som kalkulationsrenten.


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Nå men så må du hellere regne med den


Skriv et svar til: kalkulationsrente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.