Studievejledning

5 Fag på A-niveau?

21. januar 2009 af Biochem (Slettet)

Hvor slemt er det egentlig med 5 fag på A-niveau? Hvordan oplever i at det er? 

Jeg overejer at hæve kemi såvel som tysk så jeg ender du med: 

Mat A

Kemi A

Tysk A

Historie A

Dansk A

Har man 5 afleveringer for per uge? :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2009 af DennisDeH (Slettet)

Så slemt er det ikke... Dem der har 5 A-fag på min skole synes ikke det er hårdt. Tager også selv 5 næste år, og regner med det bliver mere afslapning end i år. Hvis du vælger noget du bryder dig om, er det jo nemmere at overkomme ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2009 af Vpigen (Slettet)

5 A-fag er rimelig meget.. Dansk og historie kan du jo ikke undgå på det højeste niveau. Hvis jeg var dig, ville jeg nøjes med 4 A-fag. Det kommer selvfølgelig an på, om de alle sammen er et krav til din videre uddannelse mm. Men jo, det kommer til at virke meget uoverskueligt, i hvert fald det første år.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2009 af DennisDeH (Slettet)

#2

5 A-fag er altså ikke slemt. Dem der synes det er slemt, er nok også dem der synes gymnasiet er hårdt, hvilket altså ikke er tilfældet;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2009 af Jerslev

#0: 5 afleveringer om ugen er ikke tilfældet. Jeg havde selv i sin tid (gammel reform) matematik, fysik og kemi på A sammen med de obligatoriske dansk og historie. Historie har ikke nogen afleveringer, og dansk har vel cirka 6 om året, så det er primært dine ikke obligatoriske A-fag, der har afleveringer hver uge, men du skal være forberedt på 3 afleveringer om ugen og nogle gange lidt flere, men det kommer bestemt an på, hvordan den enkelte skole vælger at strukturere det.

Personligt syntes jeg ikke, at det var specielt hårdt, men det er igen forskelligt fra person til person. Husk på, at A-fag er de fag, man som oftest selv er bedst til, og derfor er lektierne ikke noget, der er træls at sidde og lave, for man kan jo godt lide fagene (naturligvis set bort fra dansk og historie, for hvem kan lide dem? :P)

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2009 af Vpigen (Slettet)

Nej, men for nogle mennekser er det hårdt!!! Jeg er blevet stærkt rådet til IKKE at få mere end 4 A-fag, også selvom jeg klarer det godt på skolen.. Som Jerslev sagde, vi er alle forskellige, men gør hvad du mener er bedst for dig. Og jo, du kommer til at mærke forskellen fra 4 A-fag til 5 A-fag.. Ligegyldig med hvad #1 siger, så er det hårdere..


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. januar 2009 af DennisDeH (Slettet)

#5

Hvad er det for et argument, det holder jo ikke? Har du selv 5 A-fag på gymnasium, eller hvad laver du?

Nej, forskellen er ikke særlig stor. Tager du ikke et ekstra A-fag, skal du bare bruge de ca. 75 timer på et andet valgfag. Det er jo ikke sådan at A-niveau er meget sværere, du har bare flere ting du skal lære. Sådan er det ihvertfald på teknisk gymnasium, og vi er sq ikke så forskellige fra det almene gymnasium.


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. januar 2009 af DennisDeH (Slettet)

#5

Hvad er det for et argument, det holder jo ikke?

Når du selv kommer i gymnasiet engang (du ser ud til at gå i folkeskole ifølge din profil), vil du nok se, at gymnasiet er stærkt overvurderet. Dem der synes at gymnasiet er hårdt, burde nok heller ikke i alle tilfælde have gået her. Naturligvis er der mere at lave, men det er bestemt ikke umuligt at få det hele til at hænge sammen.

Nej, forskellen er ikke særlig stor på ekstra A eller et andet fag. Tager du ikke et ekstra A-fag, skal du bare bruge de ca. 75 timer på et andet valgfag. Jeg kan i øvrigt tilføje at ca. 90% af alle 2.g'ere på min skole får 5 A-fag næste år, fordi de enten har valgt Kemi A eller Matematik A. Og de fleste ligger med et snit på 3-7 stykker, altså helt almindelige gymnasieelever. De flestes argument, er at de så har et år ekstra til at forbedre sig i.

Det er jo ikke sådan at A-niveau er meget sværere, du har bare flere ting du skal lære. Sådan er det ihvertfald på teknisk gymnasium, og vi er sq ikke så forskellige fra det almene gymnasium.


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. januar 2009 af natte_18 (Slettet)

Det er ikke "forever-nørd-arbejde". Jeg mærker det ikke i forhold til afleveringerne, dog en smule til skemaet (har fri kl. 15 hver dag og det er jeg jo slet ikke vant til:)). 5 fag på A er slet ikke noget jeg tænker på, kun positivt, da man fx kan gange sit gennemsnit og nogle bedre fordele i forhold til dine mundtlige eksamener. Du skal jo have i alt 10 eksamener i de 3 år og man har allerede 4 skriftlige, obligatoriske eksamener så medmindre du næsten ikke har haft nogle eksamener tidligere, skal du måske kun op i 2 mundtlige eksamener, det normale er nok 3, men dette er jo så også inkl. din AT-eksamen som du næsten har et halvt år til at forberede :)


Brugbart svar (1)

Svar #9
29. januar 2009 af Vpigen (Slettet)

Sorry, I behøver ikke angribe mig.. Jeg svarede på hans spørgsmål, for jeg står selv for at træffe det samme valg.. Jeg mener, at det på nogle måder er hårdere, og det har jeg vel også lov til. Pas jer selv!


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. januar 2009 af DennisDeH (Slettet)

#9

Hvis man ikke kan tåle at høre andres meninger, skal man ikke gå på internettet.

Du må acceptere at der er andre der har en anden mening end dig ;).


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. januar 2009 af Futuristic (Slettet)

Jeg har selv 5 A-niveaufag og 2 b-niveau fag på gymnasiet nu (3g) og synes det er hårdt men ikke uudholdeligt. Jo, der er mange afleveringer, har eksempelvis 4 afleveringer for  til lige efter weekenden, hvor den anden halvdel af min klasse, som kun har 4 A-niveaufag, kun har to. Og jeg går da også i skole hver dag fra 8:15-15.15, mens dem med 4 A-niveau fag kun går i skole fra 8:15:13:40 de fleste dage, og endda har dage, hvor de har fri tyve i tolv, MEN jeg synes ikke det er forfærdeligt. Man vænner sig hurtigt til, at der er flere lektier og det er slet ikke så slemt. Desuden skal jeg lige sige, at jeg havde et meget nemt 2g, så mine mange timer i år skyldes efter al sandsynlighed dårlig skemaplanlægning.

Men hensyn til afleveringerne sker det tit at jeg har 4-5 afleveringer til hver uge, men oftest er det kun en 3-stykker, og engang i mellem har jeg slet ingen, så det er bestemt til at komme igennem! Gymnasiet er jo ikke umenneskeligt og for supermennesker!


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. januar 2009 af Vpigen (Slettet)

#9 .

Det er ok, og det gør jeg også.. Men det samme til dig! xD


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. februar 2009 af Anders Ravn (Slettet)

Om man skal tage endnu et fag på A niveau er svært at sige, personligt syntes jeg at gevinsten ved det er for lille i forhold til det arbejde man skal ligge i det. Men hvis du klarer dig godt i alle fagende kan jeg ikke se hvorfor du ikke skulle gøre det, hvis altså du er villig til at arbejde for det.

Hvis du til gengæld ligger lidt lavt i et fag vil jeg ikke anbefale det. Jeg har for eksempel mat A, og det er en del mere end jeg kan klare, desværre, jeg skulle bare have haft det på b, så var det nok gået.


Brugbart svar (0)

Svar #14
17. december 2009 af Svensi (Slettet)

Er der da stor forskel på niveauet indenfor matematik B til A ? (Anders Ravn)


Skriv et svar til: 5 Fag på A-niveau?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.