Matematik

HJÆLP HASTER MAT

22. januar 2009 af mukka (Slettet)

HAR BRUG FOR HJÆLP TIL RESTEN  opgaven lyder Punktet P har koordinaterne (-5,6) bestem de punkter på y-aksen, hvis afstand til p er 13. Bestem derefter de ekstakte koordinater til de punkter på x- aksen, hvis afstand er 13

jeg har tegnet et koordinat system og afsat p (-5,6) også skulle jeg lave en cirkel med radius 13 derefter skal jeg finde ud af hvor x aksen skær y hvordan gør jeg det med pythagoras 

der er nogle facits til

(0,-6) og (0,18) '

(-5-√133,0) og (-5+√133,0)   


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2009 af laekerol (Slettet)

formlen hedder :

(x-a)^2 + (y-b)^2 = r ^2

cirklen med centrum (-5,6) r = 13

(x-(-6))^2 + (y-6)^2 = 13^2

skæringslinien er y-aksen, dvs x=0

så sætter du bare ind og finder x-værdierne ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2009 af laekerol (Slettet)

sorry, havde ikke læst det hele :(

kan se du allerede har besvaret den del af opgaven..

x-aksen skærer jo y-aksen i 0?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. januar 2009 af mathon

cirklen:  (x+5)2 + (y-6)2 = 132

skæring med y-aksen, hvis ligning er x = 0
(0+5)2 + (y-6)2 = 169
25 + (y-6)2 = 169
(y-6)2 = 144 = 122

y = 6±12

S1(0,18)    S2(0,-6)
..........
skæring med x-aksen, hvis ligning er y = 0
(x+5)2 + (0-6)2 = 169
(x+5)2 + 36 = 169
(x+5)2 = 133

x = -5±√(133)

S3(-5+√(133),0)     S4(-5-√(133),0)
 


Skriv et svar til: HJÆLP HASTER MAT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.