Matematik

Væksthastighed i interval.

23. januar 2009 af Isse89 (Slettet)

Hej. Jeg er desværre kørt lidt fast i denne opgave.

Funktionen f er givet ved f(x)=x^2+3. Bestem væksthastigheden i x=3. Bestem derefter den gennemsnitlige væksthastighed i intervallet fra 3 til 5, hvor begge tal er med.

Den første opgave har jeg løst hvor jeg får f´(3)=6. Men den næste ved jeg ikke hvordan jeg skal gribe an. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Gennemsnitshastigheden er (f(x+h)-f(x))/h, altså ((f(5)-f(3))/2


Svar #2
23. januar 2009 af Isse89 (Slettet)

Tusind tak, gælder dette altid når man skal finde gennemsnitshastigheden i et interval?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja gennemsnitshastigheden er defineret som den totale distance divideret med den forløbne tid uanset hvordan man kommer fra A til B, altså i fysikken ΔS/Δt. At denne værdi så går mod dS/dt, når Δt går mod 0, det er en anden sag. dS/dt kaldes øjeblikshastigheden.


Skriv et svar til: Væksthastighed i interval.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.