Matematik

andengradspolynomium

23. januar 2009 af mjtcl252 (Slettet)

Hej alle sammen

Jeg har en opgave som jeg håber i vil hjælpe mig med, jeg kan simpelthen ikke finde ud af den

en andengradspolynomium f har følgende forskrift

f(x)=x^2 - 6 x + c

bestem fir hvilken værdi af c andengradspolynomiet f har netop en rod!

på forhånd tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvordan ved du normalt, at en andengradsligning kun har én rod?


Brugbart svar (4)

Svar #2
23. januar 2009 af peterz (Slettet)

f'(x) = 2x - 6 = 0 <=> x = 3

f(3) = 3^2 - 18 + c = 0  <=> c = 9


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Du finder toppunktet ved at sige f'(x) = 0 - ikke nogen rod.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Hov, det siger du så i anden linje. :) Nvm.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2009 af himsen (Slettet)

Indsæt i diskriminanten


Svar #6
23. januar 2009 af mjtcl252 (Slettet)

mange tak for svarene


Svar #7
23. januar 2009 af mjtcl252 (Slettet)

skal så c være = 9 for at den har en rod?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. marts 2011 af trlne (Slettet)

 Jeg forstår det altså ikke. Du har, med det der, regnet ud, at der ikke er nogen rødder, men opgaven fortæller dig, at du skal finde ud af hvad c er, så f har netop 1 rod!


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.