Matematik

parabel

23. januar 2009 af teamwork (Slettet)

hej

jeg har en parabel (y=ax+bx+c) som skærer y aksen i (0,3) og den skærer x aksen i 1 og 3

jeg skal bestemme a b og c

jeg ved at c er der hvor den skærer y aksen men hvordan finder jeg a og b?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2009 af Dynin (Slettet)

På faktoriseret form hedder ligningen y=a(x-r1)(x-r2) hvor r1 og r2 er rødderne..............  og du kender rødderne ikk


Svar #2
23. januar 2009 af teamwork (Slettet)

så kommer den til at se sådan her ud a(x-1)(x-3)

men hva ska jeg så gøre med den ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. januar 2009 af Dynin (Slettet)

bestemme a ved din oplysning om at den skærer y-aksen i (0,3)


Svar #4
23. januar 2009 af teamwork (Slettet)

3=a(x-1)(x-3)

3=3a

a=3

ka det passe? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. januar 2009 af Dynin (Slettet)

nej .. du skal indsætte x=0 og y=3 ... sååå

3=a(0-1)(0-3) .............. regn igen


Svar #6
23. januar 2009 af teamwork (Slettet)

3=a(0-1)(0-3)

3=3a

a=1

???


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. januar 2009 af Dynin (Slettet)

ja ... nu har du y=(x-1)(x-3)

... gang ud og du finder b


Svar #8
23. januar 2009 af teamwork (Slettet)

det er jeg dårlig til . . men jg får :

x^2 +9 -6

x^2 +3

men der burde vel ikke være x^2??


Brugbart svar (1)

Svar #9
23. januar 2009 af Dynin (Slettet)

(x-1)(x-3)=x2-4x+3 ... så a=__, b=__ og c=__


Svar #10
23. januar 2009 af teamwork (Slettet)

ELLER er det  fordi jeg skal sætte nul ind igen?


Svar #11
23. januar 2009 af teamwork (Slettet)

a=1 b=-4 og c=3

:D


Brugbart svar (1)

Svar #12
23. januar 2009 af Dynin (Slettet)

jeps :-)


Svar #13
23. januar 2009 af teamwork (Slettet)

tusind tak for hjælpen ... havde aldrig fundet ud af det selv.


Skriv et svar til: parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.