Matematik
hyperbel
02. november 2004 af
juliemus (Slettet)
hej. Jeg håber der er nogle som kan hjælpe mig. Jeg kan ikke få den her opgave til at passe hvor jeg skal finde centrum og halvakser for hyperblen
3x^2 -3y^2 -2x +20y -33 = 0
3x^2 -2x -3y^2 +20y =33
3(x^2 -2/3x) -3(y^2 -20/3y) = 33
3(x -1/3)^2 -1/3 -3(y -10/3)^2 + 100/3 =33
3(x -1/3)^2 -3(y -10/3)^2 = 0
Kan den her udregning virkelig passe!!!!, hvad giver halvakserne så???? Håber at der er nogen som kan hjælpe mig
3x^2 -3y^2 -2x +20y -33 = 0
3x^2 -2x -3y^2 +20y =33
3(x^2 -2/3x) -3(y^2 -20/3y) = 33
3(x -1/3)^2 -1/3 -3(y -10/3)^2 + 100/3 =33
3(x -1/3)^2 -3(y -10/3)^2 = 0
Kan den her udregning virkelig passe!!!!, hvad giver halvakserne så???? Håber at der er nogen som kan hjælpe mig
Svar #1
03. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)
3x^2 -3y^2 -2x +20y -33 = 0
3x^2 -3x -3y^2 + 20y = 33
3[x^2-x] -3[y^2-(20/3)y]= 33
3[(x-0,5)^2-0,25] - 3[(y-(10/3))^2-100/9] = 33
[(x-0,5)^2-0,25] - [(y-(10/3))^2-100/9] = 11
(x-0,5)^2 - (y-(10/3))^2 = 11 + 0.25 - 100/9
Du ved at højresiden skal gi' 1. Det kan hjælpe dig med, hvad du nu skal dividere igennem med.
3x^2 -3x -3y^2 + 20y = 33
3[x^2-x] -3[y^2-(20/3)y]= 33
3[(x-0,5)^2-0,25] - 3[(y-(10/3))^2-100/9] = 33
[(x-0,5)^2-0,25] - [(y-(10/3))^2-100/9] = 11
(x-0,5)^2 - (y-(10/3))^2 = 11 + 0.25 - 100/9
Du ved at højresiden skal gi' 1. Det kan hjælpe dig med, hvad du nu skal dividere igennem med.
Svar #2
03. november 2004 af juliemus (Slettet)
øøøhhhh hvordan får du minus 3x i anden linien og så resten af vejen ned!!!!! Men ellers tak for hjælpen
Svar #3
03. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)
Nå for Søren! Ja der skal selvfølgelig stå -2x og ikke -3x!
Skriv et svar til: hyperbel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
