Matematik

Isolering

24. januar 2009 af NejTilSvampe

 Det plejer ellers ikke være noget jeg har problemmer med, men hvordan isolerer jeg v i den her ligning:

(simplificeret)

1 = k * v - sin(v)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2009 af quik (Slettet)

jeg gætter bare v=1+sin (V)/k eller dividere begge sider af lighedstegnet med sin (v)


Svar #2
24. januar 2009 af NejTilSvampe

godt forsøgt, men nu står der v på begge sider af lighedstegnet. Jeg skal ligesom finde ud af hvad v er lig med.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2009 af Dynin (Slettet)

#0 skal denne løses ved isolering? Såvidt jeg kan se er dette ikke en nem opgave ... du søger skæringspunktet mellem v→sin(v) og linien v→kv-1 ... tror kun dette kan gøres grafisk ...

............. du skriver simplificeret ... kan du angive den fulde opgave?


Svar #4
24. januar 2009 af NejTilSvampe

Ja det kan jeg godt.

100/(1000*2) = (1/2)*.4^2*((1/180)*Pi*v-sin(v))    


Svar #5
24. januar 2009 af NejTilSvampe

 Men jeg begynder at tro at det ikke er sådan man skal løse opgaven, så jeg prøver at finde en anden fremgangsmåde :p


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. januar 2009 af Dynin (Slettet)

... hvis opgaven skal løses uden hjælpemidler ... så har du nok ret :-) Tror ikke ligninger med trigonometriske funktioner og affine funktioner kan løses analytisk? ... jeg kan dog tage fejl :-)


Svar #7
24. januar 2009 af NejTilSvampe

måske ikke, men ellers tak du var stadig en stor hjælp :)


Skriv et svar til: Isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.