Matematik

údregning til integralregning??

25. januar 2009 af KLDP (Slettet)

jeg håber der er nogle der kan hjælpe mig med at komme videre i min opg..:)

opgaven lyder: Angiv samtlige stamfunktioner til følgende funktioner

f(x)=(2x-1)^7

f(x)=-2/x^8+2x^-6

vil gerne vide hvilke mellemregninger der skal til får at få resultatet, da jeg skal gøre dte i hånden.

På forhånd mange tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2009 af mathon

1)
sæt u = 2x-1  og dermed 2dx = du

og substituer

                          u       du 
∫(2x-1)7dx = ½∫(2x-1)7(2dx) = ½∫u7du =(1/2)*(1/8)*u8 + k = (1/16)(2x-1)8 + k


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

f(x) = -2x-8 + 2x-6 integreres uden videre.


Skriv et svar til: údregning til integralregning??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.