Matematik

Andengradspolynomier

25. januar 2009 af Waaler (Slettet)

Bestem det andengradspolynomium, der har rødderne x1 og x2, og hvis graf går går gennem punktet P.

x1= -1 , x2 = 3 , P(2, -6)


Hvordan er det nu lige man gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvordan ser den faktoriserede andengradspolynomium ud?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Hvis du må benytte IT, er regression det letteste.


Svar #3
25. januar 2009 af Waaler (Slettet)

 Må jeg ikke: /


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Slå formen for det faktoriserede andengradspolynomium op i din bog og se, om det ikke hjælper dig  videre. :)


Svar #5
25. januar 2009 af Waaler (Slettet)

 Har kigget, kan ikke lige se, hvor jeg skal sætte punkterne ind henne?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Prøv at skrive formen op her, og så tager vi den et skridt af gangen. :)


Svar #7
25. januar 2009 af Waaler (Slettet)

f(x) =  ax2+bx+c =0    ??:)


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#7: Det er ikke den faktoriserede udgave.


Svar #9
25. januar 2009 af Waaler (Slettet)

f(x) = ax^2 + bx+ c = a(x-x1)(x-x2)       ??(:


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#9: Præcis - det er det sidste, du skal hive fat i. Hvad er så x1 og x2?


Svar #11
25. januar 2009 af Waaler (Slettet)

 2 og -6?


Svar #12
25. januar 2009 af Waaler (Slettet)

 nej,.  1 og 3


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#11: Nej - det står nok i teksten, hvor du har hentet formlen fra.


Svar #14
25. januar 2009 af Waaler (Slettet)

 a= (x-1) (x-3) ??


Brugbart svar (0)

Svar #15
25. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#14; Nej, heller ikke.


Svar #16
25. januar 2009 af Waaler (Slettet)

 hmm,. 

det er da det der står? 

x1 = -1 og x2 = 3??


Brugbart svar (0)

Svar #17
25. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#16: Bestemt, men du har indsat dem forkert samt sat forkert lighedstegn. Formlen hedder.

f(x) = a(x-x1)(x-x2)


Svar #18
25. januar 2009 af Waaler (Slettet)

 f(x) = a(x -1)(x-3) ??


Brugbart svar (0)

Svar #19
25. januar 2009 af Jerslev (Slettet)

#18: Næsten - overvej dine fortegn.


Svar #20
25. januar 2009 af Waaler (Slettet)

 ja okay   f(x) = a(x +1)(x-3)


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.