Matematik

Diff.ligninger

25. januar 2009 af nunu1989 (Slettet)

Hej............

Andengradspolynomiet P er løsningen til diff.ligningen, x (2 * y´ - x) = 2* y

Bestem en ligning for tangenten til grafen for P i (2,4). Bestem derefter samtlige andengradpolynomier, der er løsninger til diff.ligningen.

a = y´ = 2(2* y´ -2) = 2*4

a = 3

y= ax+b    =            4 = 3* 2 +b

b = -2                          dvs. ligningen for tangenten : y = 3*x-2...

Har brug for hjælp til anden del af opgaven..


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2009 af ibibib (Slettet)

 = ax2 + bx + c og dermed er y ' = 2ax + b. Indsæt dette i diff-ligningen.


Svar #2
25. januar 2009 af nunu1989 (Slettet)

x (2 * y´ - x) = 2* y
 

x (2 * 2ax + b  - x) = 2 * ax2 + bx + c

hvad mere ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2009 af ibibib (Slettet)

Reducer så du kan se hvad a, b og c er.


Skriv et svar til: Diff.ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.