Matematik

hjælp haster 3spørgersmål

25. januar 2009 af Gidik (Slettet)

haii alle jeg sidder med en opgave som jeg ikk kan lave kan nogen kigge på opgaven sådan ser den ud :

For at lejrdeltagerne skal kunne bade, har man gravet et '' hul i jorden". Hullet beklædes med en gummimåtte . Svømmepølen fyldes med vand fra et rør, der giver 20 liter pr. sekund.

Alle mål er i meter Vanddyben er 1,1 meter

Rumfanget af vandet kan beregnes  ved at bruge denne formel: V= 1/3*H*(LB+lb+lB+Lb /2)

V= ER RUMFANGET

h er vanddybden

l og b er længden og bredde i bunden

L OG B  er længde og bredde i overfalden

målene : 27,5 ... 30,2.... 17,2..... 14,5

kunne ikke svare på dette spørgersmål :

1:  beregen arealet af bunden.

2: VIS, at der er ca 500 m3 meter vand i svømmepølen.

3: Hvor mange timer og minutter tager det at fylde 500m3 vand i svømmepølen.???


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2009 af Guboss (Slettet)

Du har en opgave den kredser om en pyramide-stub, dog sat på hovedet... så du har mindste areal på bunden af svømmepoolen!

Opgave 1 er dog kun aralet af bunden: Det er lxB = 17,2 m x 14,5 m = x m2

Opgave 2 er pyramidestub-beregning, altså skal du sætte alle di opgivne mål ind i din formel... og se om det giver 500 m3 (vand).

Opgave 3 er simpel. Da 1 m3 vand = 1000 liter vand, er det 500.000 liter / 20 liter pr.sec. Resultater er antal sekunder, som så skal regnes til timer og minutter.

Vend tilbage med dine resultater, så skal jeg se om de er rigtige (du skal tænke og forstå selv, så jeg giver dig ikke resultaterne - endnu)

God fornøjelse! Vi ses i morgen


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Se vedh. fil.

Vedhæftet fil:Svømmepøl.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg kan forstå, at der er tale om et konisk hul (det snævrer indad jo længere man kommer ned). Du skal indsætte værdierne, som du har fået opgivet, i formlen for rumfanget V, så efter det jeg kan gennemskue bliver V=1/3*1,1*(30,2*27,5 +17,2*14,5 +17,2*30,2 +30,2*14,5)/2. Arealet af bunden er 17,2*14,5. Rumfanget V, som du finder af den første formel (såfremt jeg har forstået dine tal rigtigt).

20 liter/sekund giver 72000 liter pr. time, og der er 500000 liter i alt, så tager det 500000liter/72000l/time = 6,9 timer at fylde hullet.

Jeg ser nu, at jeg ikke har fået skrevet de rigtige tal ind, men gør det lige selv.


Skriv et svar til: hjælp haster 3spørgersmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.