Matematik

integraler!

03. november 2004 af kyllerylle (Slettet)
heysa

1) ubestemt integraltegn:(LN(-x+3)dx

svar:(x-3)*LN(-x+3)+x-3+c

er dette rigtigt?

2)integraltegn fra (pi/6) til (pi/3):(cosx/sinx)dx

svar: hm LN(num.værdi.af sinx) +c

mener det er meget forkert.


hvad mener I?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2004 af TwoStates (Slettet)

1) Skal der ikke være -3 ved og så skal det være -x. Altså:
(x - 3)*ln(-x + 3) -x
Og medmindre der står "Bestem samtlige integraler" eller noget i den stil, så skal du heller ikke have c på.

2) Giver: ln(3)/2

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2004 af frodo (Slettet)

det mener jeg også!
1) er godt nok rigtig!

2)int(PI/6 til PI/3)(cosx/sinx dx)=
t=sinx => dt=cosx:

=int(0,5 til sinPI/3)(1/t dt)= [ln|t|](0,5 til sinPI/3) =ln(sinPI/3)-ln(0,5)=ln(2*sin(PI/3))

Svar #3
03. november 2004 af kyllerylle (Slettet)

hm hvorfor?

jeg mener da at der skal c på!

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2004 af M18 (Slettet)

Så vidt jeg ved har vi altid fået at vide at man skal have en konstant på når man har integreret noget...!

Svar #5
03. november 2004 af kyllerylle (Slettet)

#2 den kan umuligt være så enkel!

Svar #6
03. november 2004 af kyllerylle (Slettet)

#2
er min 1) rigtig eller Ylles?

Svar #7
03. november 2004 af kyllerylle (Slettet)

#2
du mener vel dt=cosxdx

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. november 2004 af frodo (Slettet)

#5: hvorfor ikke??

#6: Din (næsten)! Selvf skal der en integrationskonstant på, ellers skulle du jo kende et punkt på funktionen for at bestemme konstanten!
Det sidste led skal dog hedde -x+3!

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. november 2004 af frodo (Slettet)

#7: ja undskyld!

Svar #10
03. november 2004 af kyllerylle (Slettet)

det er rimelig undeligt for facit sir at sidste led hedder: -x
så derfor har Ylle ret men hvorfor? Hvordan regner hun sig frem til resultatet?

Brugbart svar (0)

Svar #11
03. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Ylle - to tommeltotter i (osv.)

Brugbart svar (0)

Svar #12
03. november 2004 af frodo (Slettet)

du bruger vel integration ved substitution: t=-x+3=> dt=-dx:
-int(lnt dt)=-(tlnt-t)=-tlnt+t=-(-x+3)ln(-x-3)+(-x-3)=(x-3)ln(-x+3)-x+3

Svar #13
03. november 2004 af kyllerylle (Slettet)

jamen så ender det jo stadig med +3 til sidst...jeg tror bare at det er facit der er forkert.

Brugbart svar (0)

Svar #14
03. november 2004 af frodo (Slettet)

jaa.. Og hvorfor må det ikke det??

Svar #15
03. november 2004 af kyllerylle (Slettet)

Jeg har en der hedder:
int(-1 til 4)(2*LN(x+4)-(e^(-½x))-1dx)

skal jeg partiel integrere?

Brugbart svar (0)

Svar #16
03. november 2004 af frodo (Slettet)

substitution!

Svar #17
03. november 2004 af kyllerylle (Slettet)

hmm hvordan? jeg ville mene det er partiel da vi har 2*LN(x+4)...

Brugbart svar (0)

Svar #18
03. november 2004 af frodo (Slettet)

int(k*f(x)dx))=k*int(f(x)dx)

Svar #19
03. november 2004 af kyllerylle (Slettet)

aHa!

Brugbart svar (0)

Svar #20
03. november 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

#13: 3 er en KONSTANT, hvoraf 3 + c = k (en anden konstant).

Forrige 1 2 Næste

Der er 38 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.